Dan brez alkohola: Aprila osem dogodkov po Sloveniji

14. 03. 2019

Dan brez alkohola je obeležitev posebnega dne v okviru projekta SOPA. Na ta dan želimo v 8 različnih regijah po Sloveniji in različnih datumih v aprilu predstaviti javnosti naše aktivnosti ter se pogovoriti o zdravih življenjskih izbirah. Obiskovalci bodo lahko dobili informacije o našem delu, o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, o posledicah čezmernega pitja, pogovorili pa se bomo tudi o zdravih alternativah, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola in o virih pomoči v regiji oziroma Sloveniji.

V okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, organiziramo osem dogodkov po Sloveniji z naslovom “Dan brez alkohola”, ki se bodo odvijali ob različnih datumih v mescu aprilu. Dogodki bodo namenjeni osveščanju javnosti o našem projektu ter pogovoru o zdravih življenjskih izbirah.

Na dogodkih bodo sodelovali tudi predstavniki šestih nevladnih organizacij, ki sodelujejo na našem projektu, in sicer: Društvo za zdravje srca in ožilja, Zveza paraplegikov Slovenije, Šent, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Slovenska Karitas in Športna unije Slovenije. Ponekod bodo prisotni tudi predstavniki uradov za delo, predstavniki policije ter ostali.

3. april VIPAVA
Pred občino Vipava, Glavni trg 15, od 10. do 12. ure

6. april RAVNE NA KOROŠKEM
Dan za spremembe, plato pri Tržnici Ravne, od 11. do 13. ure

6. april CELJE
Glavni trg, od 9. do 11. ure

6. april LUCIJA
Skupaj delamo za zdravje, Park Sonce, od 8. do 13. ure

7. april MARIBOR
Tek zdravja, Glavni trg, od 9. do 12. ure

10. april MURSKA SOBOTA
Trg kulture, od 10. do 12. ure

12. april KOČEVJE
Trg zbora odposlancev (ploščad pred Namo), od 9. do 17. ure

17. april KRANJ
Slovenski trg (pred občino) med 11. in 13. uro in Mestna knjižnica Kranj (strokovno srečanje med 9. in 14. uro)