Viri pomoči

1. Delavnice

Več o delavnicah najdete TUKAJ.

Seznam vseh ZVC/CKZ skupaj s kontaktnimi informacijami najdete tukaj: SEZNAM ZVC/CKZ.

 

2. Spletni svetovalec

V sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki smo razvili spletno orodje, virtualnega svetovalca, ki vodi čez pogovor o odnosu do pitja alkohola. Lepo vabljeni, da si vzamete nekaj trenutkov zase in preizkusite SOPA svetovalca – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola.

Pogovor z virtualnim SVETOVALCEM poteka anonimno, v slovenskem jeziku, prekinete pa ga lahko kadarkoli tekom procesa.

 

3. Smernice za psihološko prvo pomoč

Kako lahko pomagamo tistim, ki so se znašli v stiski? Za pomoč in podporo drugim v primeru čezmernega pitja alkohola so vam na voljo smernice za psihološko prvo pomoč, ki jih najdete TUKAJ.

 

4. Dodatni viri pomoči

Viri pomoči in kontaktne informacije so spodaj razdeljeni glede na regije oziroma območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Območnih enot po Sloveniji je devet, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Celju, Murski Soboti, Kranju, Kopru, Novi Gorici, Novemu mestu in na Ravnah na Koroškem.

S klikom na območno enoto se bo odprla PDF datoteka.

OBMOČNA ENOTA LJUBLJANA
OBMOČNA ENOTA MARIBOR
OBMOČNA ENOTA CELJE
OBMOČNA ENOTA MURSKA SOBOTA
OBMOČNA ENOTA KRANJ
OBMOČNA ENOTA KOPER
OBMOČNA ENOTA NOVA GORICA
OBMOČNA ENOTA NOVO MESTO
OBMOČNA ENOTA RAVNE NA KOROŠKEM

 

 

5. Drugi viri pomoči

Vabljeni tudi k ogledu spletne strani www.nalijem.si – projekta »Sporočilo v steklenici« na temo pitja alkohola. Projekt izvaja Katedra za družinsko medicino na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Vabljeni tudi k ogledu spletne strani www.infomosa.net – portala, ki na pregleden, dinamičen, jasen, lahko dostopen način informira o alkoholni problematiki ter spodbuja različne akterje, ki so neposredno ali posredno vpeti v oblikovanje programov in/ali politik za reševanje alkoholne problematike k povezovanju in sodelovanju.