[VABILO] Seminar za medije: Poročanje o alkoholu v medijih

22. 10. 2020

Vljudno vas vabimo na dvoinpolurni seminar za novinarje in urednike, kjer vam bomo predstavili publikacijo in priporočila za odgovorno poročanje o alkoholu v medijih. Vsebine smo pripravili v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, ki ga izvajamo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Publikacija Poročanje o alkoholu v medijih je nastala na podlagi študija literature, 6-mesečne analize medijev v Sloveniji in fokusnih skupin z novinarji in uredniki v letu 2019. Pri pripravi priporočil nas je podprlo Društvo novinarjev Slovenije. Na seminarju boste prejeli tudi daljšo in krajšo različico publikacije o priporočilih.

Ali ste vedeli, da v slovenskih medijih več kot polovica prispevkov, ki omenja alkohol, pri tem ne navaja negativnih posledic pitja alkohola?

Na seminarju vam bomo podrobneje predstavili priporočila za odgovorno poročanje o alkoholu, ki vas bodo podprla z vidika javnozdravstveno ustreznega načina poročanja. Hkrati želimo odpreti tudi prostor za razpravo o alkoholni problematiki in vlogi medijev.

Vabimo vas, da se pridružite. Seminar bo potekal na spletu.

12. november (čet.) 11h – 13.30h (priključite se lahko TUKAJ)
18. november (sre.) 11h – 13.30h (priključite se lahko TUKAJ)

Prijave preko spleta so potekle, lahko pa svojo udeležbo sporočite na barbara.zakelj@nijz.si zaradi vodenja evidence.

Vabimo vas tudi k izpolnjevanju kviza o alkoholnih pijačah, na povezavi TUKAJ.

Za morebitna vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu ana.struc@nijz.si.