Usposabljanja iz kratkega ukrepa za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih

12.7.2019

V sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije vabimo strokovnjake z različnih področij medicine na usposabljanja iz kratkega ukrepa za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih. Predstavili bomo metode motivacijskega intervjuja, ki olajšajo vzpostavljanje zaupnega in kakovostnega odnosa s pacientom, najnovejša dognanja v zvezi z vplivom alkohola na določenem strokovnem področju, ponudili celostni pregled in podali informacije na področju alkoholne problematike.

Glede na raziskave lahko čezmerno pitje alkohola zamejite pri 1 od 15 pacientov. S tem preprečite potencialen razvoj sindroma odvisnosti od alkohola. Tako prispevate, da bodo škodljive posledice, ki jih prinaša pitje alkohola, prihranjene posamezniku, njegovim bližnjim in naslednjim možnim generacijam.


Usposabljanja so priložnost, da se opremite z ustreznimi znanji, podatki in informacijami, ki lahko pripomorejo k vašemu delu in pomenijo doprinos k družbi zdravja. Potekala bodo v več terminih za naslednja področja:
(za prijavo na posamezno usposabljanje kliknite na rumeno obarvano besedilo)

Ginekologijo in porodništvo: 04. 10. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije)
Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, diplomiranim babicam ali diplomiranim babičarjem, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju ginekologije in porodništva.

Urgentno medicino: 04. 10. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije)
Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju urgentne medicine.

Dentalno medicino: 11. 10. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije)
Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, ki delujejo na področju dentalne medicine.

Transfuzijsko medicino: 08. 11. 2019 (Zavod RS za transfuzijsko medicino)
Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju transfuzijske medicine.

Onkologijo: 29. 11. 2019 (Onkološki inštitut Ljubljana)
Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, ki delujejo na področju onkologije.

Otorinolaringologijo: 29. 11. 2019 (Onkološki inštitut Ljubljana in Klinika za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo)
Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju otorinolaringologije.

Kardiologijo: 06. 12. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije)
Dogodek je namenjen zdravnikom in zdravnicam, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju kardiologije.


Usposabljanja so brez kotizacije.

Z udeležbo pridobite licenčne točke - zdravniki in zdravnice 5 točk, zdravstvena nega 7 točk.
Na posamezno usposabljanje se prijavite preko spletne prijavnice, do katere pridete s klikom na izbrani termin.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu petra.moze@nijz.si.

Vljudno vabljeni.