Tvegano in škodljivo pitje alkohola predstavlja enega glavnih preprečljivih dejavnikov tveganja za kronične bolezni, poškodbe, nezgode, … S pristopom SOPA želimo odpraviti oziroma zmanjšati negativne posledice takšnega pitja na različnih ravneh posameznikovega življenja ter vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola v Sloveniji.

LCD SOPA merice infografika o mejah manj tveganega pitja alkohola

Aktualno

  • Usposabljanja iz kratkega ukrepa za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih

    V sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije vabimo strokovnjake z različnih področij medicine na usposabljanja iz kratkega ukrepa 2 za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih. Med drugim bomo predstavili metode motivacijskega intervjuja, ki olajšajo vzpostavljanje zaupnega odnosa s pacientom, ponudili celostni pregled nad področjem alkoholne problematike in najnovejša dognanja na tem področju.

  • SOPA na mednarodni konferenci Alpe Jadran Balkan 2019 v Bohinjski Bistrici

    SOPA je s predstavitvijo dveh prispevkov sodelovala na letošnji mednarodni konferenci Alpe Jadran Balkan, ki je na temo "Integracija različnih oblik strokovne pomoči na področju zdravljenja in obravnave alkoholizma ter drugih odvisnosti" v organizaciji društva Žarek upanja potekala od 12. do 14. septembra 2019 v Bohinjski Bistrici.

  • Že ob načrtovanju otroka se odpovejte alkoholu

    Dan fetalnega alkoholnega sindroma (FAS) vsako leto obeležujemo 9. septembra ob 9:09, kar simbolizira devet mesecev nosečnosti, ko alkohol ogroža razvoj in rast še nerojenega otroka. Ključno sporočilo NIJZ ob letošnjem dnevu FAS je, da na zdravje otroka vpliva pitje alkohola obeh bioloških staršev.