Usposabljanja iz kratkega ukrepa za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih

12. 07. 2019

V sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije vabimo strokovnjake z različnih področij medicine na usposabljanja iz kratkega ukrepa 2 za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih. Med drugim bomo predstavili metode motivacijskega intervjuja, ki olajšajo vzpostavljanje zaupnega odnosa s pacientom, ponudili celostni pregled nad področjem alkoholne problematike in najnovejša dognanja na tem področju.

Glede na raziskave lahko čezmerno pitje alkohola zamejite pri 1 od 15 pacientov. S tem preprečite potencialen razvoj sindroma odvisnosti od alkohola. Tako prispevate, da bodo škodljive posledice, ki jih prinaša pitje alkohola, prihranjene posamezniku, njegovim bližnjim in naslednjim možnim generacijam.

Usposabljanja so priložnost, da se opremite z ustreznimi znanji, podatki in informacijami, ki lahko pripomorejo k vašemu delu in pomenijo doprinos k družbi zdravja. Potekala bodo v več terminih za naslednja področja:

Ginekologijo in porodništvo: 04. 10. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije)
Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, magistricam in magistrom zdravstvene nege, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, diplomiranim babicam ali diplomiranim babičarjem, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju ginekologije in porodništva.
PROGRAM

Urgentno medicino: 04. 10. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije)
Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, magistricam in magistrom zdravstvene nege, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju urgentne medicine.
PROGRAM

Dentalno medicino: 11. 10. 2019 (Zdravniška zbornica Slovenije)
Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, ki delujejo na področju dentalne medicine.
PROGRAM

Transfuzijsko medicino: 08. 11. 2019 (Zavod RS za transfuzijsko medicino)
Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, magistricam in magistrom zdravstvene nege, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju transfuzijske medicine.
PROGRAM

Onkologijo: 8. 10. 2020 (Onkološki inštitut Ljubljana)
Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, ki delujejo na področju onkologije.
PROGRAM

Otorinolaringologijo: 29. 11. 2019 (Onkološki inštitut Ljubljana in Klinika za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo)
Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, magistricam in magistrom zdravstvene nege, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju otorinolaringologije.
PROGRAM

Kardiologijo: 08. 10. 2020 (Zdravniška zbornica Slovenije)
Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, magistricam in magistrom zdravstvene nege, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju kardiologije.
PROGRAM

Gastroenterologijo: 16. 1. 2020 (Zdravniška zbornica Slovenije) *nov termin namesto 7. 11. 2019

Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, magistricam in magistrom zdravstvene nege, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju gastroenterologije.
PROGRAM


Usposabljanja so brez kotizacije.

Z udeležbo pridobite licenčne točke – zdravniki in zdravnice 5 točk, zdravstvena nega 7 točk.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu petra.moze@nijz.si

Vljudno vabljeni.