[Oktober] Usposabljanje iz kratkega ukrepa za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih – onkologija in kardiologija

30. 09. 2020

V sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije vabimo strokovnjake z različnih področij medicine na usposabljanja iz kratkega ukrepa 2 za zajezitev čezmernega pitja alkohola pri pacientih. Med drugim bomo predstavili metode motivacijskega intervjuja, ki olajšajo vzpostavljanje zaupnega odnosa s pacientom, ponudili celostni pregled nad področjem alkoholne problematike in najnovejša dognanja na tem področju.

Glede na raziskave lahko čezmerno pitje alkohola zamejite pri 1 od 15 pacientov. S tem preprečite potencialen razvoj sindroma odvisnosti od alkohola. Tako prispevate, da bodo škodljive posledice, ki jih prinaša pitje alkohola, prihranjene posamezniku, njegovim bližnjim in naslednjim možnim generacijam.

Usposabljanja so priložnost, da se opremite z ustreznimi znanji, podatki in informacijami, ki lahko pripomorejo k vašemu delu in pomenijo doprinos k družbi zdravja. Za področje onkologije in kardiologije bo usposabljanje potekalo:

8. oktobra 2020 na Onkološkem inštitutu v Ljubljani.

Onkologija: 8. 10. 2020 

Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, magistricam in magistrom zdravstvene nege, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju onkologije.

Prijava je možna TUKAJ

Program onkologija

Kardiologija: 8. 10. 2020  

Dogodek je namenjen zdravnicam in zdravnikom, magistricam in magistrom zdravstvene nege, diplomiranim medicinskim sestram ali diplomiranim zdravstvenikom, višjim medicinskim sestram ali višjim zdravstvenim tehnikom, srednjim medicinskim sestram ali zdravstvenim tehnikom, ki delujejo na področju kardiologije.

Prijava je možna TUKAJ

Program kardiologija

Usposabljanja so brez kotizacije.

Z udeležbo pridobite licenčne točke – zdravniki in zdravnice 5 točk, zdravstvena nega 7 točk.
Na posamezno usposabljanje se prijavite preko spletne prijavnice, do katere pridete s klikom na izbrani termin.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na elektronskem naslovu petra.moze@nijz.si.

Vljudno vabljeni.