Vesele praznike in srečno 2023

22. 12. 2022

SOPA sodelavci vam voščimo vse dobro ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih in v letu 2023. Z ekipo se bomo še naprej trudili za ozaveščanje slovenske družbe glede problematike mokre kulture v Sloveniji in - skupaj z vsemi vami - nudili podporo na poti do sprememb. Naša prizadevanja se tako nadaljujejo v leto 2023, hvaležni pa smo za vse vas, s katerimi delimo cilje. Verjamemo, da so koraki naprej možni, in da moramo z našimi aktivnostmi vztrajati, saj je to tek na dolge proge

 

Na tej poti kljub vsem izzivom vsako leto dosegamo nove pomembne mejnike. Omenjamo jih le nekaj v 2022:

 

* Uspešno smo zaključili petletni projekt SOPA, ob tem pa smo

 

* v centrih za krepitev zdravja oz. zdravstveno vzgojnih centrih po Sloveniji sistemsko začeli izvajati SOPA delavnice – delavnici za podporo pri opuščanju čezmernega pitja alkohola in delavnico za krepitev osnovnih odnosnih veščin za večjo kakovost in zadovoljstvo v odnosih. Več TUKAJ.

 

*V roke smo oddali celovit Priročnik o izvajanju pristopa SOPA kot plod večletnega dela vseh nas.

 

*Začel je delovati Spletni svetovalec – anonimna aplikacija, ki posameznika vodi čez kratek pogovor o odnosu do pitja alkohola. Več TUKAJ.

 

*Izvedli smo nacionalno kampanjo SOPA – Skupaj za zdravje, kjer promoviramo SOPA delavnice in tudi ostale aktivnosti programa Skupaj za zdravje. Več na SPLETNI STRANI.

 

Spremljajte naše aktivnosti na sopa.si in našem Twitter profilu.