Ali pijem preveč?

23. 03. 2020

0% Spol Ženski Moški Kako pogosto ste v zadnjih 12 mesecih pili pijače, ki vsebujejo alkohol (pivo, vino, žgane pijače, likerji, koktajli, mošt, tolkovec, medica)? Nikoli enkrat na mesec ali manj 2- do 4-krat na mesec 2- do 3-krat na teden 4- ali večkrat na teden Koliko meric pijače, ki vsebuje alkohol, ste v zadnjih […]

0%

Spol

Kako pogosto ste v zadnjih 12 mesecih pili pijače, ki vsebujejo alkohol (pivo, vino, žgane pijače, likerji, koktajli, mošt, tolkovec, medica)?

Koliko meric pijače, ki vsebuje alkohol, ste v zadnjih 12 mesecih ponavadi popili takrat, kadar ste pili? (Ena merica je 1dcl vina ali 2,5dcl piva ali tolkovca ali 0,3dcl, 'eno šilce' žgane pijače.)

Kako pogosto se je v zadnjih 12 mesecih zgodilo, da ste popili: moški: 6 ali več meric ob eni priložnosti?
ženske: 4 ali več meric ob eni priložnosti?

Ali pijem preveč?
Rezultat 1
Iz vaših odgovorov izhaja, da obstaja povečano tveganje za nastanek socialnih in zdravstvenih težav zaradi pitja alkohola, kar pomeni, da obstaja možnost, da pijete tvegano ali škodljivo, ali pa so pri vas prisotni tudi znaki zasvojenosti. Priporočamo vam, da opravite natančnejšo diagnostiko, za kar se lahko obrnete tudi na: TUKAJ
Rezultat 2
Vaše pitje se giblje v mejah manj tveganega pitja alkohola, kar pomeni, da je s tovrstnim načinom pitja vaše tveganje za negativne posledice manjše.
Rezultat 3
Ste abstinent, kar pomeni, da dobro skrbite zase, in da pitje alkohola nima vpliva na vaše zdravje, ali poslabšanje le-tega.